Citatul zilei – 18 august 2016: Condamnat la moarte – Mikkel Birkegaard

„Nu exagerez când spun că Ironika a fost motivul pentru care am ajuns să scriu în felul acesta. A contribuit direct la procesul creației, cu zâmbete și gângureli atunci când lucrul mergea bine sau plângând în hohote când simțea că eram frustrat din cauza progresului lent. În mod normal, nu povesteam nimănui despre ce scriam înainte de a termina, dar fiica mea s-a aflat acolo pe parcursul întregului proces. O țineam în poală atunci când făceam corecturi, îi povesteam despre personaje și despre istoria lor, despre acțiuni sau deznodăminte alternative, pe care ea le aproba sau le respingea cu un zâmbet sau cu hohote de plâns.

Împreună cu Ironika am scris primul meu roman de succes, Demoni din afară. Alcătuiam o echipă cu ritualuri fixe și secrete, doar de noi știute. Line nu apucase să citească nici măcar o dată ceea ce scrisesem împreună cu Ironika.

La un moment dat, manuscrisul a fost gata. O cărămidă de 450 pagini, care crescuse lent prin munca noastră de echipă. Îmi aduc aminte senzația aceea de mândrie extraordinară, fiindcă știam că de data aceasta dădusem lovitura – găsisem o rețetă a succesului. Aveam însă și o senzație de gol. Chiar dacă Ironika nu era încă în stare să vorbească, Demoni din afară fusese proiectul nostru comun, iar finisarea manuscrisului prevestea vremuri noi.”

condamnat-la-moarte

Cartea Condamnat la moarte de Mikkel Birkegaard poate fi achiziționată de aici: