Citatul zilei – 16 octombrie 2016 – Dulcea uitare – Jamie McGuire

„După o tură rapidă la baie, Raegan și cu mine am sărit în Jeepul meu vechi și modificat, de culoare albastru-deschis. Nu era în cea mai bună formă, dar, la un moment dat, cineva avusese suficientă viziune și dragoste încât să-l transforme într-un hibrid între Jeep și o camionetă. Odrasla răsfățată care renunțase la facultate și care fusese stăpâna Ștrumfului între acel proprietar și mine nu l-a iubit la fel de mult. Pernele de pe scaune se vedeau în locurile unde pielea neagră se rupsese, mocheta avea găuri de țigară și pete, iar plafoniera trebuia înlocuită, dar această neglijență a însemnat că am dat mai puțini bani, iar un autoturism aproape gratis era cel mai potrivit.

Mi-am prins centura de siguranță și am băgat cheia în contact.

 – Să spun o rugăciune? a întrebat Raegan.

Am răsucit cheia, iar Ștrumful a scos un zbârnâit bolnăvicios. Motorul a început să bolborosească, apoi să toarcă, și amândouă am aplaudat. Părinții mei au crescut patru copii dintr-un salariu de muncitor în fabrică. Nu le-am cerut niciodată să mă ajute să-mi cumpăr o mașină, ci m-am angajat la magazinul local de înghețată când am împlinit cincisprezece ani și am pus deoparte 557 de dolari și 11 cenți. Ștrumful nu era deloc mașina la care visasem în copilărie, dar 550 de dolari mi-au cumpărat independența, iar asta era ceva neprețuit.

Douăzeci de minute mai târziu, Raegan și cu mine eram în cealaltă parte a orașului și străbăteam parcarea cu pietriș de la Red Door încet și uniform, de parcă am fi fost filmate în timp ce ne făceam intrarea pe un soundtrack șmecher de tot.”

dulcea-uitare

Cartea Dulcea uitare poate fi achiziționată de la: