Citatul zilei – 27 octombrie 2016: Amintiri din viitor – Andreea Russo

„Mir a fost un copil apatic. Era plictisit de propria viață. Refugiul său erau amintirile din viitor, cu care a învățat să se joace iscusit. Închidea ochii și își amintea în detalii aceeași zi din calendar doar că peste un an. După care se întreba cum au evoluat lucrurile de s-au produs atâtea schimbări radicale în viață. Pentru a juca cinstit, refuza să-și amintească anul care urma. Desigur, îi era greu să renunțe la amintiri. Omul nu e în stare să-și șteargă trecutul, iar Mir, om fiind, nu era în stare să-și ignore viitorul. Consecințele acestui joc erau cumplite, dar jocul reușea să îl apere de plictiseală.

Acest joc l-a învățat că viața nu e într-atât de scurtă cum strigă toți pe la colțuri, aceasta are puterea de a schimba radical omul cu ajutorul unui singur moment, care poate dura doar șapte minute.

Mir se simțea diferit, străin, așa cum erau, de altfel, și toți cei din jur. Urmărea smerit cum principiile ajung praf și cenușă, cum acel „niciodată” devine „zilnic”. Prietenii ajung dușmani, dușmanii prieteni, dar cel mai tare îl durea când descoperea dispariția unor sentimente puternice care păreau veșnice.

Compara viața cu o odaie formată din patru pereți, lipsită de geamuri și ușă. O odaie goală, în care mereu aceiași pereți își schimbă locul, fără a modifica peisajul în ansamblu. Astfel realiză că și ochii te mint în lumea dată.

Partea bună a acestui joc e faptul că Mir a învățat să prețuiască prezentul, singurul moment în care suntem în stare să fim stăpâni pe propriul destin.”

amintiri-din-viitor-vol-1

Cartea Amintiri din viitor poate fi achiziționată de la: