Citatul zilei – 3 august 2016: Bărbații sunt de pe Marte, Femeile sunt de pe Venus – John Gray

„Marțienii prețuiesc puterea, competența, eficiența și realizările. Ei fac tot timpul ceva pentru a se afirma sau a-și dezvolta forța și îndemânarea. Conștiința lor de sine se definește prin capacitatea de a obține rezultate. Ei resimt împlinirile mai ales prin succese și realizări.

Totul pe Marte este o reflectare a acestor valori. Chiar și îmbrăcămintea este concepută pentru a reflecta talentul și competența lor. Polițiștii, soldații, oamenii de afaceri, savanții, șoferii de taxi, tehnicienii și șefii poartă cu toții uniforme sau, cel puțin pălării care oglindesc competența și puterea lor.

Ei nu citesc reviste ca „Psychology Toray”, „Self” sau „People”. Sunt preocupați mai mult cu activități în aer liber, cum ar fi vânătoarea, pescuitul, mașinile de curse. Sunt  interesați de știri, buletine meteo, sport, romane de dragoste și cărți cu sfaturi de tipul „Ajută-te singur”. Îi interesează mai mult „obiectele” și „lucrurile” decât oamenii și sentimentele. Chiar și acum, pe Pământ, în timp ce femeile visează la dragoste, ei visează la mașini puternice, la calculatoare mai rapide, la mecanisme, inovații și tehnologii mai performante. Bărbații sunt preocupați de lucrurile care să-i ajute să-și dovedească puterea prin care să-și realizeze scopurile.”

barbatii-sunt-de-pe-marte-femeile-sunt-de-pe-venus

Bărbații sunt de pe Marte, Femeile sunt de pe Venus – John Gray