Citatul zilei – 19 decembrie 2016: Liniște: Vorbește Trump! – George Beahm

„Așa cum s-a dovedit, nu a fost nevoie de opțiunea nucleară, totuși Trump a reușit, fără voia lui, să stârnească o furtună într-un pahar cu apă, după ce a atacat-o pe Megyn Kelly, jurnalist Fox  și moderatorul dezbaterii, atunci când aceasta l-a întrebat: „Cum răspundeți acuzației formulate de Hullary Clinton. cel mai probabil candidatul democraților, cum că sunteți în război cu femeile?”

Roger Stone, un fost consilier politic care l-a ajutat pe Trump să se pregătească pentru dezbatere, îl sfătuise cum să răspundă la o astfel de întrebare. Potrivit Washington Post („Growing pains for a sudden front-runner” / „Dureri de creștere pentru un candidat fruntaș”, de Robert Costa și Philip Rucker, 10 august 2015), Stone – care curând după aceasta a părăsit funcția, susținând că a demisionat, în vreme ce Trump pretindea că a fost concediat – îl rugase să dea dovadă de moderație. „Nu te lăsa tras în jos de atacuri meschine! Începe prin a-ți prezenta programul economic și bate monedă pe ceea ce te face unic printre ceilalți candidați”, a fost indicația lui Stone.

Așa cum relata ziarul, „Trump nu a ținut seama de sfatul primit. În schimb, după ce a frunzărit puțin hârtiile pe care le avea în față, a hotărât să se zborșească, exact așa cum jurase că va face”.

În loc să explice, așa cum cred mulți că ar fi trebuit să procedeze, că respectă femeile, că sunt multe femei care lucrează pentru Trump Organization, inclusiv în posturi-cheie, și că aprecierile întâmplătoare nu ar trebui luate ca reprezentative pentru modul lui de a gândi, Trump a luat-o pe domnișoara Kelly la trei păzește: „Sincer, Megyn, dacă nu îți convine, îmi pare rău. Am fost drăguț cu tine, deși s-ar putea să nu mai fiu, având în vedere cum m-ai tratat. Dar nu o să o fac”.

A doua zi însă, Trump era însetat de sânge și a atacat-o pe jurnalistă, spunând că „îi ieșea sânge din ochi, îi ieșea sânge de peste tot”. Acest „de peste tot” a fost interpretat de presă ca o aluzie la perioada menstruală, iar Trump s-a trezit dintr-odată în mijlocul unei băi de sânge care a început cu anularea invitației lansate de Erick Erickson de a participa la o întrunire organizată de blogul RedState, eveniment programat să aibă loc două zile mai târziu. La această întrunire, Erickson a declarat: „Nu vreau ca în seara aceasta fiica mea să stea în aceeași încăpere cu Donald Trump, așa că domnul nu este invitat. Dacă portdrapelul nostru recurge la astfel de gesturi, atunci avem nevoie de alt portdrapel”.

Ediția online a revistei Time (Time.com, 8 august 2015) a citat un purtător de cuvânt al echipei de campanie a lui Trump: „Acesta este un alt exemplu de slăbiciune când vine vorba de a fi corect din punct de vedere politic. Tuturor acelor oameni care îl așteptau pe domnul Trump suntem nevoiți să le spunem: ne va fi dor de voi. De vină pentru această situație este Erick Erickson, conducător slab și jalnic ce ești! O să facem altă întâlnire electorală, într-un alt loc”.

Războiul cuvintelor dintre Donald Trump și presă, dar și dintre Donald Trump și, practic, oricine – chiar și din propriul partid -, despre care crede că l-a tratat nedrept, va escalada, în ciuda eforturilor Partidului Republican de a-l tempera.”

Cartea Liniște: Vorbește Trump! poate fi achiziționată de la: