Fragmentul zilei – 14 iulie 2019: Endgame. Jocul final: Convocarea – James Frey. Nils Johnson-Shelton

Jocul final a început. Viitorul nostru este nescris. Viitorul nostru este viitorul vostru. Ce va fi va fi.

Fiecare are o versiune despre originea sa. Am fost făcuți de Dumnezeu. Am fost trimiși pe Pământ de extratereștri. Ne-am născut din materia primordială, în care a căzut un fulger. Sau am fost teleportați prin portaluri cosmice. La urma urmelor, nu contează cum am ajuns aici. Avem aceasă planetă, această lume, acest Pământ. Am venit aici, am trăit aici, și încă suntem aici. Tu, eu, noi, întreaga umanitate. Nu contează cum credeți că a început totul. Dar sfârșitul este important.

Acesta este Jocul Final.

Suntem 12 la număr. Suntem tineri, dar ne tragem din seminții străvechi, alese cu mii de ani în urmă. Începând de atunci, ne pregătim neîncetat. Când va începe Jocul, va trebui să judecăm și să luăm decizii, să acționăm și să ucidem. Unii dintre noi sunt mai puțin pregătiți decât alții, iar cei mai slabi vor muri primii. Din acest punct de vedere, Jocul Final este simplu. Partea gravă este că, atunci când moare unul dintre noi, odată cu el dispare o mulțime de oameni. Evenimentul și consecințele lui vor face să se întâmple asta. Voi sunteți miliardele de neștiutori. Sunteți spectatorii nevinovați. Sunteți fericiții pierzători și nefericiții câștigători. Sunteți publicul unei piese care vă va hotărî destinul.

Noi suntem Jucătorii. Jucătorii voștri. Trebuie să jucăm. Trebuie să avem între 13 și 20 de ani. Aceasta este regula și așa a fost întotdeauna. Nu avem puteri supranaturale. Niciunul dintre noi nu poate să zboare, să transforme plumbul în aur sau să-și vindece rănile. Când ne sună ceasul, murim. Suntem muritori. Oameni. Suntem moștenitorii Pământului. Noi trebuie să rezolvăm Marea Enigmă a Salvării și unul dintre noi trebuie să reușească, altfel vom pieri cu toții. Împreună suntem totul: puternici, buni, nemiloși, loiali, deștepți, proști, urâți, desfrânați, răi, capricioși, frumoși, calculați, leneși, exuberanți, slabi.

Sunte buni și răi.

La fel ca voi.

La fel ca toată lumea.

Dar nu suntem împreună. Nu suntem prieteni. nu ne sunăm și nu ne trimitem mesaje unul altuia. Nu stăm de vorbă pe internet și nici nu ieșim la cafea. Suntem separați și împrăștiați în toată lumea. Încă de la naștere am fost educați și antrenați să fim precauți și înțelepți, inteligenți și vicleni, cruzi și nemiloși. Nu ne vom da în lături de la nimic ca să găsim cheile Marii Enigme. Nu putem da greș. Eșecul înseamnă moarte. Eșecul înseamnă Sfârșitul Tuturor Oamenilor și Lucrurilor.

Oare exuberanța va învinge puterea? Prostia va fi mai presus de bunătate? Lenea va birui frumusețea? Învingătorul va fi bun sau rău? Există un singur mod de a afla.

Să Jucăm.

Să supraviețuim.

Să descifrăm.

Viitorul nostru este nescris. Viitorul nostru este viitorul vostru.

Ce va fi va fi.

Așa că ascultați.

Urmați-ne.

Bucurați-vă.

Sperați.

Rugați-vă.

Rugați-vă neîncetat, dacă sunteți credincioși.

Endgame Jocul Final Convocarea


Cartea Endgame. Jocul final: Convocarea poate fi achiziționată de la:

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.