Fragmentul zilei – 27 ianuarie 2021: Beautiful You – Chuck Palahniuk

Nu poartă. Diafragma ei e în Jackson Heights – încuiată în siguranță într-o cutie de valori de la Chase Manhattan. Penny nu încearcă să rămână însărcinată. Pur și simplu nu plănuia să facă sex în seara asta.

Degetele se retrag din gura ei, permițându-i să respire iar.

 – Să nu crezi că poți să mă păcălești, domnișoară Harrigan. Degetele aflate în ea încă se mișcă încolo și încoace, cartografiind lumea aceea ascunsă. Când și dacă mă voi căsători vreodată, o voi face din dragoste. Mi-am făcut o vasectomie acum mulți ani.

Penny vrea să-i explice, dar este epuizată. Așa că se întinde pe spate, afundându-se mai adânc în plăcere, în timp ce el îi mângâie glandul clitorisului. Îi descrie cum rădăcina scurtă a clitorisului coboară în pielea ei. Apăsând foarte blând, urmează conturul clitorisului până în punctul unde se împarte în două picioare pe care le numește crura. Aceasta, îi explică Maxwell, se înfășoară în jurul cavității vaginale.

El mai spune încă multe altele, un lung jurnal de călătorie despre un tărâm pe care Penny nu l-a vizitat niciodată. O lecție de istorie despre lumea care se află în interiorul ei.

Maxwell îi explică cum, de pe vremea lui Hipocrate și până pe la 1920 și ceva, medicii erau întotdeauna învățați cum să își aducă pacientele la „paroxism”. Cu ajutorul degetelor și al uleiului, medicii și moașele tratau în mod curent isteria, insomnia, depresia și alte numeroase afecțiuni des întâlnite la femei. Se numea praefocatio matricis. Sau „sufocarea mamei”. Chiar și marele Galen recomanda ca vaginul să fie manipulat în mod viguros până când se manifesta acumularea de fluid.

Vibratoarele, susține el, au fost printre primele aparate de uz casnic alimentate cu electricitate. În 1893, un tip pe nume Mortimer Granville a făcut o avere după ce a inventat un vibrator cu baterii. O gamă întreagă de astfel de jucării sexuale erau comercializate de obicei prin revistele de circulație națională și în catalogul Sears, Roebuck & Co. Abia când au apărut în vulgarele filme pornografice ale anilor ’20 au devenit penisurile artificiale vibratoare obiecte rușinoase.

Galen. Hipocrate. Ambroise Pare. Penny nu reușește să își ordoneze în minte numele și datele. După secolul al XVI-lea, adoarme. Visează că pică în gol de pe Turnul Eiffel. Se prăbușește pentru că a împins-o Max.

Când se trezește, partea de pat a lui Maxwell e goală. Ușa de la baie e închisă și se aude zgomotul înăbușit al apei care curge.

Oare Betty Friedan sau Gloria Steinem? Penny nu reușește să-și aducă aminte, dar crede că una dintre ele a scris despre „futaiul fără fermoare”, un tip ideal de sex, satisfăcător din punct de vedere fizic, dar fără să implice obligații emoționale. Se prea poate ca sexul cu Maxwell să fie ceea ce avea în minte autoarea. Partida a lăsat-o pe Penny vlăguită. Asta doar pentru câteva minute, după care se simte înfometată. Mănâncă și se fut, iar mănâncă și iar se fut. La nesfârșit. Fără fermoare.

Este oficial. Până acum, Penny Harrigan nu mai avusese un orgasm adevărat. Nimic asemănător cu senzațiile tulburătoare pe care le-a smuls Maxwell din trupul ei dornic. Pentru prima oară, descrierile despre focuri de artificii și convulsii pe care le-a citit de atâtea ori în Cosmo i se par bagatelizări, nu exagerări.

 – Aș vrea să te rad, îi zice Maxwell, mângâindu-i pubisul. Asta ar face ca testele să fie mai exacte.

Ea consimte. Nu e mare lucru. S-a mai ras și s-a mai epilat cu ceară până acum, ca să poată să poarte costum de baie în vacanța de primăvară.

 – De data asta n-o să mai crească la loc, o previne el.

Max folosește un amestec special, transmis de mii de ani, din generație în generație, de triburile uzbece, o loțiune de aloe vera și piure din muguri de pin care o să-i lase pentru totdeauna pielea catifelată ca a unui copil.

Penny se uită cu tristețe la smocurile tunse care zac printre așternuturi. Încearcă să-și spună că oricum nu i-a plăcut niciodată să fie păroasă.

Ce pare să-i placă cel mai mult lui Max în pat e să găsească noi modalități de a o obliga să obțină și mai multă satisfacție. Aceasta pare a fi singura lui sursă de plăcere. De câte ori îl întreabă Penny dacă vrea să-și dea și el drumul, Max doar ridică din umeri și spune: „Poate data viitoare”. După prima dată când au făcut-o, acum nici măcar nu-și mai dă vreodată jos cămașa. Curând, ajunge să poarte un halat alb de laborator ca să-și protejeze hainele.

Pentru o frumusețe ca Aloutette, o femeie obișnuită să le provoace bărbaților izbucniri furibunde de dorință, faptul că Maxwell nu își dădea drumul trebuie să fi fost înnebunitor. Penny încercă să nu se gândească la franțuzoaica frumoasă care i-a amenințat viața, dar asta nu-i ușor. Alouette s-a bucurat de 136 de zile de intimitate cu Maxwell. Gwendolyn a avut și ea 136 de zile. National Enquirer nu minte niciodată. Doar dacă nu cumva nu a socotit ea bine, Penny crede că mai are 103 de zile. Dacă sexul o să decurgă tot așa, are îndoieli că va reuși să trăiască atât. Însă ce mod minunat de a muri!

Numai de-ar găsi înregistrarea cu urletele ei! Să o găsească și să o șteargă. Atunci fericirea lui Penny ar fi deplină. Ușa de la baie rămâne închisă. Dincolo de ea, apa continuă să curgă.

Luând reportofonul de pe noptieră, derulează înregistrarea înapoi. Apăsând pe butonul de play, aude: „… nu fi o pudică proastă”. Penny se simte ca o ipocrită, dar nu vrea ca o altă ființă omenească să audă vreodată bolboroseala nestăvilită care i s-a revărsat din gură. Apasă din nou pe butonul de play. De data asta aude un țipăt.

Cum dușul curge la presiune maximă, speră că Maxwell nu l-a auzit din baie.

Cineva țipă în franceză. Nu că Penny ar fi în stare să priceapă franceza, dar poate ghici din experiență că asta e limba. E Alouette, aflată sub influența șampaniei roz și a ingredientelor secrete. Dă pe Fast Forward și apasă play. „Nu-ți pierde cunoștința, Penny, rămâi cu mine”, se aude înregistrarea.

Chiar în timp ce ea asculta ca vrăjită, aparatul din mâinile ei scoate un sunet de apel ascuțit. Nu e doar un reportofon, e și telefon! Penny se sperie atât de tare, că e cât pe ce să-l scape pe jos, însă îl azvârle la loc pe noptieră, unde acesta continuă să sune întruna. Când se uită să vadă cine sună, pe ecran apare „Privat”.

Penny sare din pat. Bate la ușa băii.

 – Max, îți sună telefonul!

Încearcă mânerul rotund, dar e încuiat. Aude dușul, aude vocea lui cântând ceva ce nu reușește să identifice. După ce telefonul mai sună de câteva ori, Penny e învinsă de curiozitate. Îl duce la ureche și zice:

 – Alo?

Tăcere.

Ușa de la baie se deschide și iese Max cu un prosop înfășurat în jurul taliei. Îi picură apă din păr. Când o vede răspunzând la telefon, sprâncenele i se unesc de furie și pocnește din degete, făcându-i semn să închidă.

 – Alo? Corny? întreabă o voce. E o voce familiară. O femeie. Max, zice vocea, nu e vina mea. Nu-mi face rău, te rog! îl imploră ea.

Penny îi dă telefonul lui Maxwell. Încă aude vocea de pe fir vorbind tare, foarte tulburată. Implorând. El își duce aparatul la ureche și ascultă. Treptat, lasă privirea în jos, plimbându-se preocupat. Cu cât vorbește mai mult persoana care a sunat, cu atât expresia lui mânioasă se schimbă mai tare în una de adâncă preocupare.

Beautiful You


Cartea Beautiful You poate fi cumpărată de la:

Ai citit această carte? Spune-ți părerea în secțiunea de comentarii de la finalul acestui fragment.


Average Rating:

3,0 rating based on 18.604 ratings (all editions)

ISBN-10: 9734683268
ISBN-13: 9789734683260
Goodreads: 57661319

Author(s):Publisher:
Published: //

From the author of Fight Club, the classic portrait of the damaged contemporary male psyche, now comes this novel about the apocalyptic marketing possibilities of female pleasure. Sisters will be doing it for themselves. And doing it. And doing it. And doing it some more. . .

Penny Harrigan is a low level associate in a big Manhattan law firm with an apartment in Queens and no love life at all. So it comes as a great shock when she finds herself invited to dinner by one C. Linus Maxwell, aka "Climax-Well," a software mega-billionaire and lover of the most gorgeous and accomplished women on earth. After dining at Manhattan's most exclusive restaurant, he whisks Penny of to a hotel suite in Paris, where he proceeds, notebook in hand, to bring her to previously undreamed of heights of orgasmic pleasure for days on end. What's not to like?

This: Penny discovers that she is a test subject for the final development of a line of sex toys to be marketed in a nationwide chain of boutiques called "Beautiful You." So potent and effective are these devices that women by the millions line up outside the stores on opening day and then lock themselves in their room with them and stop coming out. Except for batteries. Maxwell's plan for erotically enabled world domination must be stopped. But how?
 


Fragmentul zilei – 27 ianuarie 2021: Beautiful You – Chuck Palahniuk

Alte titluri Polirom.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.