Fragmentul zilei – 5 iunie 2020: Pisicile războinice Vol.19: Al patrulea ucenic – Erin Hunter

Apa se revărsa peste buza stâncii, conturând un arc și rostogolindu-se zgomotos în prăpastie. Foarte departe, jos, spumega și se transforma într-un iaz. Razele soarelui aflat la apus creau o puzderie de curcubeie captive în stropi.

Trei pisici ședeau pe marginea râului, în amonte de cascadă, și priveau cum se apropia o a patra pisică, călcând delicat pe mușchiul care acoperea malul. Lumina stelelor îi scânteia pe labe și îi învăluia blana cenușiu-albastră într-o ceață strălucitoare.

Nou-venita s-a oprit și a privit pisicile care așteptau, fixându-le cu ochii ei albaștri, ca de gheață.

 – Pentru numele tuturor clanurilor, de ce ați ales să ne întâlnim aici? a întrebat ea, scuturându-și iritată labele. Este prea umed și e atâta gălăgie, că nu-mi aud nici gândurile.

O altă pisică, a cărei blană era cenușie și neîngrijită, s-a ridicat.

 – Nu te mai plânge atâta, Stea Albastră! Am ales locul acesta tocmai pentru că este umed și zgomotos. Am să vă spun lucruri pe care nu vreau să le audă nicio altă pisică.

Un motan vărgat, auriu, a făcut semn din coadă.

 – Vino să stai lângă mine! Aici este un loc uscat.

Stea Albastră a mers și s-a așezat lângă el, pufnind cu dispreț.

 – Dacă asta numești tu uscat, Inimă de Leu, atunci eu sunt șoarece! Întorcându-se spre pisica cenușie, a adăugat: Deci, Colț Galben? Ce se întâmplă?

 – Profeția nu a fost încă împlinită, a mieunat Colț Galben. Cei Trei s-au reunit, în sfârșit, dar s-ar putea ca două dintre pisici să n-o recunoască pe a treia.

 – Ești sigură că de data asta îi avem cu adevărat pe Cei Trei? a întrebat Stea Albastră, severă.

 – Știi foarte bine că da!

Cea care vorbise, o pisică frumoasă, cu blana albă și pete maronii, și-a plecat capul cu blândețe spre cea carefusese conducătoarea clanului ei.

 – Nu am avut cu toții același vis în noaptea în care s-a născut Cea Aleasă?

Stea Albastră a dat din vârful cozii.

 – Poate că ai dreptate, Frunză Ruginie. Dar au mers prost atâtea lucruri, încât îmi vine greu să mai cred fără urmă de îndoială în ceva.

 – Bineînțeles că are dreptate! a intervenit Colț Galben, dând din urechi. Dar, dacă Pană de Gaiță și Flacără de Leu nu o recunosc pe Cea Aleasă, ar putea apărea și alte probleme. Aș vrea să le trimit un semn.

 – Ce?! Stea Albastră s-a ridicat, fluturând poruncitor din coadă, de parcă ar mai fi avut autoritate asupra bătrânei pisici-vraci. Colț Galben, ai uitat că profeția nici măcar nu ne aparține? Ar putea fi periculos să intervenim. Cred că ar trebui să lăsăm lucrurile așa cum sunt.

Frunză Ruginie a clipit, uluită.

 – Periculos?

 – Credeți că este o idee bună ca niște pisici din clanuri să fie mai puternice decât stelele? a spus Stea Albastră, privind fiecare pisică pe rând. Mai puternice decât noi, strămoșii lor războinici? A fluturat din coadă, arătând parcă spre tovarășii ei din Clanul Stelelor, care se aflau în alte părți ale frumoasei păduri pline de pradă. Ce s-ar întâmpla cu pisicile din Clanul Tunetului, dacă…

 – Trebuie să ai un pic de încredere, Stea Albastră, a întrerupt-o Inimă de Leu, cu blândețe. Sunt pisici bune și loiale.

 – Asta am crezut și despre Frunză de Laur! i-a întors-o Stea Albastră.

 – Nu ne vom mai înșela, a mieunat Colț Galben. Indiferent de unde a venit profeția, trebuie să avem încredere în ea. Și trebuie să avem încredere în tovarășii noștri de clan de lângă lac.

Frunză Ruginie a deschis fălcile, dorind să vorbească, dar s-a întors brusc, când a auzit o altă pisică strecurându-se prin tufișuri, la distanță de câteva lungimi de vulpe în amonte. O pisică argintie a ieșit la lumină și a pornit în goană spre ele, învăluită în lumina stelelor.

 – Coadă de Pană! a exclamat Stea Albastră. Ce cauți aici? Ne spionezi?

 – Suntem cu toții tovarăși de clan acum, i-a amintit fosta războinică din Clanul Râului. Am bănuit de ce vă întâlniți și…

 – Discutăm treburi ale Clanului Tunetului, Coadă de Pană! a subliniat bătrâna pisică-vraci, scoțând la iveală sclipirea colților gălbui, ascuțiți.

 – Nu tocmai! s-a rățoit Coadă de Pană. Pană de Gaiță și Flacără de Leu sunt pe jumătate din Clanul Vântului, ca fii ai lui Pană de Cioară. Ochii ei albaștri s-au umplut de neliniște. Îmi pasă de ce li se întâmplă. Trebuie să veghez asupra lor. Și o jelesc pe Frunză de Laur cu tot atâta durere ca voi.

Frunză Ruginie și-a întins coada și a atins pisica argintie pe umăr.

 – Are dreptate. Lăsați-o să rămână.

Colț Galben a ridicat din umeri.

 – Nu sunt fiii tăi, Coadă de Pană! i-a răspuns bătrâna, cu o blândețe neașteptată. Îi putem avertiza și îi putem călăuzi, însă, în final, își vor alege singuri calea.

 – Toți puii își aleg singuri drumul, în cele din urmă, Colț Galben, a comentat Stea Albastră.

Pentru câteva clipe, expresia lui Colț Galben a devenit posomorâtă, iar privirea ei de ambră a rămas pierdută undeva, departe, de parcă ar fi urmărit o viață întreagă de amintiri dureroase schițate pe cer. Soarele aluneca dincolo de orizont, iar norii cu margini sângerii se întunecau. În iazul de sub cascadă, spuma învolburată strălucea palidă în îmbrățișarea umbrelor.

 – Acum ce facem? a întrebat Inimă de Leu. Colț Galben, ai spus că ar trebui să trimitem un semn.

 – Tot cred că nu ar trebui să ne implicăm, a insistat Stea Albastră, înainte ca Colț Galben să poată răspunde. A treia pisică este deja puternică și isteață, chiar dacă nu știm care va fi puterea ei specială. Dacă este aleasa, nu-și va da singură seama?

 

Al Patrulea Ucenic

 


Cartea Al patrulea ucenic poate fi cumpărată de la:

Ai citit această carte? Spune-ți părerea în secțiunea de comentarii de la finalul acestui fragment.


Average Rating:

4,3 rating based on 18.729 ratings (all editions)

ISBN-10: 6067960826
ISBN-13: 9786067960822
Goodreads: 54014794

Author(s):Publisher: Editura: Galaxia Copiilor
Published: //2020

Prima aventură din seria Sub semnul stelelor

Noua serie din aventurile Pisicilor Războinice începe într-o notă de mister – cine este cea de-a treia pisică menită să împlinească profeția din Puterea celor trei?

Zeci de milioane de fani în toată lumea. Un loc în topul New York Times al celor mai vândute cărți. Prima poveste de o asemenea amploare scrisă vreodată despre o societate pisicească. Cea mai iubită serie de romane Fantasy pentru copii din România a ajuns la volumul al XIX-lea.

„Vor fi trei, neam din neamul tău, care țin în labe puterea stelelor” este misterioasa profeție sub semnul căreia s-au desfășurat întâmplările din seria trecută. Din cauză că nu a devenit realitate, pisicile caută încă o modalitate prin care se poate împlini. Pană de Gaiță și Flacără de Leu sunt nerăbdători să descopere cine este tovarășul alături de care își vor desăvârși destinul. Dacă Flacără de Leu este un război invincibil, care nu poate fi rănit în luptă, iar Pană de Gaiță poate păși în visele altora și le poate simți amintirile, oare ce putere nemaiîntâlnită va avea cea de-a treia pisică?

Între timp, teritoriile de lângă lac au fost afectate de o secetă cumplită. Pisicile suferă de sete și au dificultăți din ce în ce mai mari în a-și procura hrana. Într-un asemenea context, nu este greu de înțeles de ce crește tensiunea în interacțiunile dintre clanuri. Atunci intervine o tânără ucenică din Clanul Tunetului. Ea are o viziune despre obstacolul ce sugrumă cursul râului, zădărnicind accesul la apă al pisicilor. Ca urmare, cele patru clanuri își unesc eforturile pentru a găsi o posibilă soluție. Așa vor lua decizia de a trimite o patrulă comună în expediție.

Dar viața pisicilor care se luptă pentru supraviețuire în jurul lacului secat va deveni mai dificilă de atât. Forțe malefice amenință clanurile. Războinicii din Pădurea Întunecată acționează mânați de setea de putere și de răzbunare. La adăpostul umbrelor, pregătesc o bătălie încrâncenată, care va schimba soarta clanurilor pentru totdeauna...

„O carte plină de suspans, pentru toți cei care se întreabă ce visuri de grandoare nutrește motănelul de pe preșul de la ușă.” - Publishers Weekly

„După ce citești Pisicile Războinice, nu mai ai încredere nici măcar în Motanul Încălțat.” - Kirkus Review

Din seria Sub semnul stelelor fac parte cărțile:

XIX – Al Patrulea Ucenic
XX – Ecouri pierdute
XXI – Șoaptele nopții
XXII – Semnul Lunii
XXIII – Războinicul Uitat
XXIV - Ultima Speranță
 


Fragmentul zilei – 5 iunie 2020: Pisicile războinice Vol.19: Al patrulea ucenic – Erin Hunter

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.