Fragmentul zilei – 6 septembrie 2019: Vieți foarte reușite – J.K. Rowling

Președintă Faust, membri ai Corporației Harvard și ai Consiliului de Supervizori, membri ai facultății, mândri părinți și, mai presus de toți, absolvenți.

Primul lucru pe care aș vrea să-l spun este „mulțumesc”. Nu numai că Harvard mi-a făcut o extraordinară onoare, dar săptămânile pe care le-am îndurat cu un nod în stomac la gândul că voi susține această cuvântare cu ocazia ceremoniei de absolvire m-au făcut să dau jos niște kilograme. Ies câștigată, oricum aș lua-o! Acum, tot ce trebuie să fac este să trag adânc aer în piept, să mă uit printre gene la flamurile roșii și să mă conving pe mine însămi că mă aflu la cea mai mare reuniune din lume a Casei Gryffindor.

Este o mare responsabilitate să susții o asemenea cuvântare, sau cel puțin așa credeam până ce-am rememorat propria mea ceremonie de absolvire. Vorbitorul din acea zi era venerabila filozoafă britanică, Baroneasa Mary Warnock. Să reflectez la spusele ei mi-a fost de un imens ajutor în scrierea acestui discurs, fiindcă s-a dovedit că nu-mi pot aminti nici măcar un singur cuvânt rostit de ea. Această descoperire eliberatoare îmi permite să continui fără nicio temere c-aș putea să vă determin, fără să vreau, să abandonați promițătoarele cariere în afaceri, drept sau politică pentru desfătările frivole de a deveni un vrăjitor gay.

Vedeți? Dacă tot ce vă veți aminti peste ani este gluma cu „vrăjitorul gay”, voi fi reușit s-o întrec pe Baroneasa Mary Warnrock. Primul pas pentru dezvoltarea personală: obiective care pot fi atinse.

De fapt, mi-am stors creierul și sufletul gândindu-mă ce ar trebui să vă spun astăzi. M-am întrebat ce îmi doresc să fi știut la propria mea ceremonie de absolvire și ce lecții importante am învățat în cei douăzeci și unu de ani care s-au scurs de-atunci.

Am găsit două răspunsuri. În această zi minunată în care ne-am adunat cu toții pentru a celebra reușita voastră academică, m-am hotărât să vă vorbesc despre avantajele eșecului. Și, în timp ce voi vă aflați în pragul a ceea ce uneori este numit „viață adevărată”, vreau să elogiez importanța crucială a imaginației.

Vieti Foarte Reusite


Cartea Vieți foarte reușite poate fi achiziționată de la:

Ai citit această carte? Spune-ți părerea în secțiunea de comentarii de la finalul acestui fragment.


Average Rating:

4,1 rating based on 28.328 ratings (all editions)

ISBN-10: 6068811786
ISBN-13: 9786068811789
Goodreads: 46016449

Author(s):Publisher: Editura YoungArt
Published: 5//2019

O scriere inedită a legendarei J.K. Rowling, autoarea serie „Harry Potter“

Invitată să țină un discurs la festivitatea de absolvire a studenților de la Harvard, J.K. Rowling a transformat o formalitate scorțoasă într-o adevărată lecție de viață, făcându-și auditoriul - și acum, pe toți cititorii acestei cărți - să mediteze la ce înseamnă de fapt o viață reușită. Vorbind, din propriile sale experiențe, despre felul nebănuit în care un eșec te poate ajuta ca om și modul în care imaginația poate avea un efect miraculos asupra lumii, autoarea abordează marile întrebări ale vieții într-un mod simplu, clar, emiționant și plin de înțelepciune.

Această cărticică are rara capacitate de a vi se lipi de suflet.
 

Fragmentul zilei – 6 septembrie 2019: Vieți foarte reușite – J.K. Rowling

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.