Citatul zilei – 9 noiembrie 2016: De vorba cu Emma – Vitali Cipileaga

Ai încercat vreodată să nu asculți de nimeni și să faci așa cum simți tu că trebuie să faci pentru tine și pentru omul de alături? Ai încercat vreodată să lași jos telefonul sau tableta și să mergi la magazinul de flori să cumperi trei trandafiri albi? Așa, pur și simplu, pentru că sunt florile ei preferate. Așa, pentru că o iubești. Oare ea îți va spune că o săruți bine sau rău? Sau pur și simplu va ține minte atingerea, pentru că o săruți tu. Ai încercat să nu-ți pese de timp și motive, dar să ții cont de ce-și dorește celălalt? Să căutați fericirea împreună, nu fiecare separat. Să fiți doi oameni ai aceluiași întreg, nu două jumătăți diferite.

Dacă da, prea bine, măi fă-o o dată. Dacă nu, ce te oprește? Indiferența ta? Obișnuința ei? Vezi bine, s-ar putea ca în scurt timp să vină despărțirea. Problema ta, a lui și a altor mii de oameni e că așteaptă prea mult. De ce să aștepți să meargă lucrurile prost ca să faci ceva? De ce să aștepți să găsești motive pentru a-i oferi o floare? De ce să aștepți să vină la tine să te sărute, dacă o poți face tu primul? Lasă naibii pe-o clipă telefonul, fă un gest, două, mai multe. Fii alături. Ca să ai fericirea despre care tot citești prin cărți și privești în filme, trebuie să și acționezi. Să demonstrezi. Să nu dezamăgești. Vrei fericire? Oferă fericire. Vrei dragoste? Iubește. Vrei afecțiune? Fii grijuliu, fii omul ei, bărbatul ei bun. Să fie oare atât de complicat?

Nu căuta motive. Creează-le. Nu juca o fericire falsă. Începe să-l faci fericit pe omul drag. Trăiește din plin, iar dacă nu poți, pleacă. Dacă îți reușește, transformă fiecare zi într-un motiv de împlinire. Adaugă la cafea două prăjituri cu dulceață. La un sărut, încă trei. La o îmbrățișare, o floare. Pentru că totul e în mâinile tale. Pentru că doar fraierii pot ceda atunci când sunt atât de aproape de inima persoanei iubite. Și pentru că familiștii adevărați sau cei care țin la relație au parte de-o femeie împlinită și de-o casă plină de căldură. Atunci și fericirea va fi sinceră, și iubirea va fi reciprocă. Iar de lucruri banale ca motivele, vremea de afară etc. să-i pese altcuiva. Tu iubește și trăiește. Trăiește și iubește.”

de-vorba-cu-emma

Cartea De vorba cu Emma poate fi achiziționată de la: