Fragmentul zilei – 17 decembrie 2019: S-a întâmplat mâine – Călin N. Turcu

În toamna anului 1986, a apărut cartea lui Doru Davidovici „Lumi galactice” (Colegii mei din neștiut).

Este o carte care se referă la OZN-uri și am citit-o rapid și, deși gândul „cocea” de mai mult timp în capul meu, această carte m-a determinat să scriu, eu însumi, o carte despre OZN-uri. Am trecut doar prin atâtea evenimente, mi s-au întâmplat destule lucruri interesante, încât ar fi păcat să păstrez numai pentru mine toate acestea, cât și materialul documentar bogat pe care l-am acumulat de-a lungul anilor, dar mai ales din 1972 încoace.

În ultimii 3-4 ani mai făcusem vreo două încercări, destul de timide, de altfel, de a scrie o carte despre OZN-uri. O intitulasem „OZN – o experiență trăită”, scrisesem vreo 4 capitole și-mi programasem să aibă în total până la 20 de capitole. Aceste prime capitole aveau să apară, de altfel, în colecția revistei „RUFOR” în trei numere consecutiv.

M-am decis să reiau lucrul la această carte, având ca bază de plecare capitolele scrise anterior. Mai mult, m-am decis să termin de scris cartea și să încerc chiar să o public.

Totul a fost fulgerător. În mai puțin de 8 săptămâni (între 8 noiembrie și 29 decembrie 1986), am făcut atât manuscrisul (cca. 250 pagini) cât și dactilografierea cărții pe 240 pagini (fără fotografii și schițe) în 5 (cinci) exemplare.

Între timp, am luat legătura telefonic cu conf. dr. ing. Florin Zăgănescu, la Ploiești și l-am solicitat pentru a deveni referent științific al acestei cărți. În principiu, a fost de acord, urmând să-i prezint, spre studiu, un exemplar când va fi gata cu totul.

Titlul pe care l-am dat acestei cărți a fost – și este – „S-A ÎNTÂMPLAT MÂINE”. Are în total 30 de capitole, iar într-unul din ultimele capitole am explicat de ce am dat acest nume cărții.

Am fost decis din primul moment să cer părerea scriitorului Ion Hobana din București (în prezent ocupând postul de secretar al Uniunii Scriitorului din România), cu atât mai mult cu cât, în carte, amintesc de câteva ori și de numele lui.

În lunile noiembrie, decembrie 1986 și ianuarie 1987 am mers de mai multe ori și la Augustin Moraru în Ploiești, solicitându-l pentru o serie de schițe și fotografii necesare cărții. Deși a fost de acord să mă ajute, am observat la el un entuziasm destul de scăzut pentru problemele ufologice, in general. A stagnat chiar și lucrul pentru revista „RUFOR”, ultimul apărut fiind nr. 24, încă în urmă cu circa 1-11/2 ani (acest număr fiind la rândul lui întârziat). Mi-a lucrat totuși câteva fotografii și mi-a tras la xerox o serie de schițe, făcute anterior pentru „RUFOR”, dar care pentru editură nu mai sunt bune. Când am terminat dactilografierea, i-am oferit un exemplar sub formă de împrumut, ca să și-l copieze eventual la xerox și apoi să mi-l restituie.

În fine, pe 30 decembrie 1986, seara, am mers la Ploiești unde i-am dus lui Florin Zăgănescu primul exemplar al cărții. Nu era acasă și l-am lăsat soției.

La scurt timp după Anul Nou, Ma. 6 ianuarie 1987, conform înțelegerii telefonice, am mers din nou la Florin Zăgănescu acasă (unde am și cinat) și unde am discutat asupra lucrării și asupra schimbărilor ce trebuiesc efectuate în text. Am căzut de comun acord că trebuie să mă consult neapărat și cu Ion Hobana. F. Zăgănescu și-a expus – pe o pagină dactilografiată – părerile și observațiile sale referitoare la carte, păreri și observații de care trebuie neapărat să țin seama la revizuirea textului.

Între timp, tot în toamna lui 1986, în ultima duminică a lunii noiembrie, la Casa Centrală a Armatei din București, l-am cunoscut și pe Doru Davidovici. Luasem legătura anterior telefonic cu el, iar în acea după-amiază, la el acasă, i-am cunoscut familia.

După ce am luat cartea de la Florin Zăgănescu, l-am sunat acasă pe Ion Hobana și i-am vorbit pentru prima oară de carte și de intenția mea de a-i cere sfatul și părerea despre ea. A fost, în principiu de acord și am stabilit o întâlnire la București.

S A Intamplat Maine


Cartea S-a întâmplat mâine poate fi cumpărată de la:

 

Ai citit această carte? Spune-ți părerea în secțiunea de comentarii de la finalul acestui fragment.


Average Rating:

0,0 rating

ISBN-10:
ISBN-13:
Goodreads:

Author(s): Publisher:
Published: //

 


Fragmentul zilei – 17 decembrie 2019: S-a întâmplat mâine – Călin N. Turcu

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.