Fragmentul zilei – 18 decembrie 2019: Infidelități la Hollywood – Jackie Collins

Shelby Cheney inspiră lung, profund și se pregăti să își facă intrarea. Capul înălțat. Umerii trași înapoi. Surâs de o mie de wați. Părul negru, lung până la umeri, îi flutura artistic. Rochia din dantelă Dazzling Badgely & Mishka, cu decolteu îndrăzneț. Diamante la gât și în urechi. Lângă ea soțul său, artist de cinema.

Shelby Cheney avea totul. Oare?

În seara aceasta se afla la Festivalul Filmului de la Cannes cu soțul său, Line Blackwood. Fiecare dintre ei avea un film de promovat.

Al ei: o dramă pe muchie de cuțit, despre o femeie aflată aproape de un colaps cu înclinații vădite către practicarea sexului, dezvăluind pe ecran mai mult decât o cădere nervoasă și nimeni în preajmă pentru a o ajuta. Și, desigur, o scenă fierbinte de sex, pentru că Shelby avea toate calitățile, și cum acest film mirosea a nominalizare la Oscar, pe ea nu a deranjat-o să și le arate.

Al lui: un film cu un supererou, un tip dur. Un polițist fără suflet. Sexy. Sardonic. O continuare a precedentelor sale două succese-bombă în care juca același personaj. Line Blackwood, odinioară unul dintre starurile cele mai bine plătite din lume, încă se menținea în top.

În seara aceasta, Line purta un smoching bleumarin Armâni cu o cămașă din mătase albastru închis. Fără cravată. Trup musculos. Ochi verzi umbriți. Păr lung, negru. Bărbia nerasă. Nasul coroiat lovit zdravăn înainte de a deveni prea celebru și de a fi menajat în cascadoriile sale mai periculoase.

Shelby și Line. Un cuplu de staruri de cinema menit să încânte mulțimea de fani care îi urmărea cu aviditate în timp ce ei își croiau drum flancați de diverși oameni din publicitate și atașații de presă respectivi înspre Palatul Festivalurilor, unde filmul lui Shelby, Extaz, urma să fie proiectat.

 – Mizerie, mârâi în barbă Line, fluturând mâna către paparazzi și arborând zâmbetul marca Line. Simt o nevoie urgentă să beau.

 – Nu, nu simți, reuși Shelby să-i răspundă în timp ce zâmbea către echipele de fotografi și de la televiziune, care se îmbrânceau, luptându-se pentru cele mai bune cadre.

Faptul că Line bea constituia obiectul disputei între cei doi. În două rânduri fusese internat pentru dezalcoolizare, dar nu prea l-a ajutat. Continua să fie un băutor înrăit ori de câte ori avea chef. Și în seara aceasta, hotărât lucru, avea chef.

Shelby știa că el băuse vreo două pahare la hotel și acum bombănea că mai vrea. Nu era semn bun. Spera să se relaxeze și să se bucure de această seară, dar dacă Line avea un gând, ea trebuia să-și petreacă întreaga seară urmărindu-l, spre a se asigura că nu îi va pune într-o situație delicată pe amândoi un lucru pe care el era foarte capabil să-l facă. Dacă Line se îmbăta, era dezastru. Ori devenea agresiv și gata de bătaie, ori neapărat sentimental, flirtând fățiș cu orice femeie întâlnită în cale. Ambele trăsături erau la fel de neatrăgătoare.

Drace! De ce nu putea pur și simplu să se bucure de triumful ei? Pentru că toți au asigurat-o că realizarea ei din Extaz era un triumf, toți, cu excepția lui Line, care văzuse o secvență brută din film și imediat a remarcat că arăta obosită și crispată și că operatorul nu a pus-o bine în lumină.

Nu a priceput? Interpreta o femeie pe marginea prăpastiei, nu trebuia să arate splendid ca de obicei.

Adevărul era că, chiar dacă nu recunoștea vreodată, Line era gelos, ros de invidie pentru că ea era vedetă într-un film destinat să primească elogiile criticii și să aibă succes de casă o combinație pe care el nu prea a reușit-o vreodată.

Singurele lucruri după care tânjea Line erau respectul și recunoașterea talentului său de actor, nu doar faptele sale rele. Filmele lui încă făceau megamilioane, dar cronicile erau dezastruoase, fapt care îl înnebunea în special acum, când ea era pe punctul de a da lovitura ca actriță capabilă de roluri de compoziție. Nu se îndoia că el o iubea, dar lucrurile erau pe punctul de a se schimba în privința carierei și ea nu știa cum va primi Line asta.

Uneori se temea că va trebui să renunțe la tot, să stea acasă și să nu facă nimic decât să aibă grijă de Line. După patru ani de căsnicie oarecum agitată, îl iubea totuși, în ciuda faptului că el bea și umbla după femei, și se ducea la chefuri cu banda lui de prieteni de nimic, de care nu a reușit să-l convingă să se dezbare.

Ascunzându-se în starul de film macho, era băiețelul pierdut, drăguț și neajutorat și, cel mai important era al ei. În special noaptea, când erau împreună în pat și ea se ghemuia în spatele lui și adormea respirându-i mirosul, simțindu-i căldura, iubind fiecare părticică din el. Nu era vorba numai despre sex, iar lui Shelby îi plăcea asta. Line era bărbatul ei și spera cu disperare că va fi întotdeauna.

Infidelitati La Hollywood


Cartea Infidelități la Hollywood poate fi cumpărată de la:

 

 

 

Ai citit această carte? Spune-ți părerea în secțiunea de comentarii de la finalul acestui fragment.

 


Average Rating:

0,0 rating

ISBN-10:
ISBN-13:
Goodreads:

Author(s): Publisher:
Published: //

 

Fragmentul zilei – 18 decembrie 2019: Infidelități la Hollywood – Jackie Collins

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.