Fragmentul zilei – 28 mai 2020: Băiatul și misterioasa dispariție – Russell Newell

24 decembrie 1977

 – Gus, l-ai făcut praf pe băiatul de aur! exclamă un tânăr de vreo douăzeci și șapte de ani în timp ce năvălea în biroul lui Gus, urmat de un mic alai. Ești cel mai tare, bravo!

Gus Delaney se forță să zâmbească și se ridică în picioare, o siluetă profilată cu spatele la fereastra dincolo de care cerul Bostonului se înclina în fața lui. Biroul îi era înțesat de vrafuri de dosare de informații financiare ale companiilor pe care le studiase în acea zi.

 – Tocmai am primit estimarea pentru profitul anual, interveni entuziasmat alt bărbat. Fondul Elysium a zdrobit toate celelalte fonduri de la Fidelity. Profit anual de 84%! Și asta în anul în care S&P a înregistrat pierderi de două cifre! E posibil ca Elysium să aibă anul ăsta cel mai mare profit din țară! adăugă el.

Tăcură cu toții, în așteptarea reacției lui Gus care se așeză la loc, zâmbind în continuare, dar fără a-și arăta dinții, cu buzele strânse și brațele încrucișate odihnindu-se pe birou.

Părul lui negru era scurt, nu lung și ondulat, așa cum o cerea moda, ci tunsoarea soldățească, plată în vârful capului, dar suficient de țeapănă din cauza gelului pentru a părea că firele sunt gata să se spargă în orice clipă ca niște țurțuri. Purta un costum albastru cu dungi fine, o cămașă albă scrobită și vretele maro din piele. Pe sub costum se ghicea un corp atletic de peste un metru și optezci înălțime.

Tinerii care se îngrămădiseră în biroul lui aveau părul lung si uscat cu fohnul. Costumele care le atârnau lejer pe umeri erau croite din stofe ecosez ușor încrețite, în uanțe de gri și maro, iar cămășile și cravatele erau cu imprimeuri.

 – Dar tu știai deja asta, observă primul bărbat, Sean McCormick.

Gus încuviință din cap, cu același zâmbet întipărit pe față.

 – Da, domnul Johnson m-a sunat azi-dimineață la șapte ca să-mi spună.

Tânărul McCormick făcu ochii mari.

 – Cred și eu că te-a sunat, interveni un bărbat scund pe nume Michael Palin. Și mă rog frumos, de ce nu l-ar suna Ned Johnson personal pe administratorul lui de fond, noua vedetă a firmei, pentru a-i mulțumi că i-a adus anul acesta câștiguri de milioane de dolari?

 – Cum ai făcut? Cum ai obținut un profit de 84% când piața a fost în cădere liberă tot anul?

 – Presupun că știți cu toții secretul, răspunse Gus. Am reușit pentru ca nu mi-e frică.

 – Frică de ce? întrebă Palin.

 – De orice. Gus îi studie pe bărbații din jurul sau, care așteptau explicații. Nu mi-e frică de eșec, continuă el. Toți ceilalți se tem de eșecuri și asta le influențează modul în care investesc. Eu nu mă tem, adăugă el și făcu o pauză pentru a testa reacția tinerilor. Oricum, fără ajutorul vostru nu aș fi reușit, spuse într-un târziu. Mă rog, aș fi reușit, dar mi-ar fi fost mult mai greu, râse el. Acum, serios vorbind, vă mulțumesc, băieți, pentru efortul depus. Deschise sertarul biroului, scoase patru cutiuțe și înmână câte una fiecăruia. V-am luat un mic cadou de Crăciun. Nu-i cine știe ce, doar un semn al aprecierii pentru orele suplimentare pe care le-ați făcut și pentru toată munca voastră.

 – Dar nu era nevoie să ne iei nimic, obiectă Palin aruncând o privire cutiei.

 – E un fleac. M-am gândit că v-ar completa în mod fericit garderoba.

Frank Kaplan fu primul care deschise cutia.

 – Uau, ce tare! exclamă el. Pare vechi și valoros.

Ceilalți trei deschiseră și ei cutiile.

 – E foarte frumos, constată Palin.

Gus le făcuse cadou câte un ceas. Le studie fețele și-și dadu seama că nu cunoșteau valoarea obiectului.

 – Uite ce-i. Dacă nu vă plac, spuneți-mi și o să le schimb cu niște Rolexuri.

 – Cum? spuse Kaplan. Rolex? Ceasurile alea nu costă cam 5000 de dolari? Păi dacă e așa, eu unul aș prefera Rolexul, adăugă el pe un ton glumeț, însă Gus sesiză că vorbea serios.

 – N-am nimic împotrivă, dar înainte de a lua această hotărâre ar trebui să știi că, cel puțin după părerea mea, ceasurile astea sunt mult mai valoroase. Sunt marca Hamilton Byrd. Fac parte din seria Explorer din 1930 și sunt extrem de rare. Au fost fabricate doar 285 de astfel de piese și ale voastre sunt în stare excelentă. Sunt din aur galben masiv de 14 carate. De un Rolex poate face rost oricine. Astea sunt mult mai interesante. Mi-ar plăcea ca oamenii mei să arate ca niște tineri dichsiți, dar o să-mi strâng lucrurile și o să plec acasă.

 – O să te cred numai când o să văd cu ochii mei, spuse Ed Fannon. Pun pariu că dacă o să te sunăm la miezul nopții, o să te găsim la birou, uitându-te peste datele de piață fundamentale pentru Intel.

 – Și eu pariez că mâine-dimineață la ora șapte vei răspunde la telefon de aici, din biroul tău, adăugă Palin.

 – Îmi pare rău, băieți, însă de data asta ați pierde pariul, spuse Gus. În seara asta am musafiri. Care vor sta la mine toată săptâmâna, așa că n-am de gând să vin pe aici. Se uită la teancul de hârtii de pe birou. Poate că totuși o să trec ca să arunc o privire și să mă asigur că n-ați dat foc clădirii.

 – Hei, ai și tu măcar un pic de încredere în noi, comentă McCormick. Cine sunt musafirii?

Zâmbetul dispăru de pe fața lui Gus.

 – Nimeni. Acum vreau să vă văd plecați. Crăciun fericit și ne vedem săptămâna viitoare.

Se ridică în picioare și începu să răsfoiască prin. teancul de hârtii, fără a le mai arunca vreo privire.

Tinerii pricepură aluzia și părăsiră în grabă și tăcuți biroul.

Baiatul Si Misterioasa Disparitie


Cartea Băiatul și misterioasa dispariție poate fi cumpărată de la:

Ai citit această carte? Spune-ți părerea în secțiunea de comentarii de la finalul acestui fragment.


Average Rating:

3,6 rating based on 363 ratings (all editions)

ISBN-10:
ISBN-13: 9786067932911
Goodreads: 38916218

Author(s):Publisher: Leda Edge
Published: 1/9/2018

Ziua de Crăciun, 1977. Băiețelul unui om de afaceri de succes dispare. Astfel începe călătoria lui Gus Delaney de a încerca să-i găsească fiul și să afle ce s-a întâmplat. A fost răpit? Mai trăiește? Este fosta soție implicată? Când polițiștii încep să-l considere pe Gus suspect, acesta pierde tot și se prăbușește de pe culmile succesului – acolo unde toată lumea îl idolatriza – în propriul iad pe pământ, abandonat și singur. Între timp, baiatul său, Jack, este luat de niște oameni ciudați și dus într-un loc năucitor. I se spune că a fost ales și trebuie să uite tot ceea ce a trăit până în acel moment. Izolat de lumea pe care o cunoștea, Jack învață să nu-i mai amintească de tatăl despre care crede că nu îl caută, până ce sentimente neobișnuite și interzise, alături de revelația unui secret întunecat, îl fac să se îndoiască de toate lucrurile în care crezuse cândva.

„Ritmul alert al povestirii o face să fie palpitantă [...], iar ancheta poliției în cazul copilului dispărut – desfășurată fără ajutorul tehnologiei moderne – pare autentică în fiecare detaliu. Un thriller de primă clasă, în stilul lui Joseph Finder.” Kirkus Reviews

„Un roman superb scris. O lectură captivantă de la început până la sfârșit.” IndieReader
 


Fragmentul zilei – 28 mai 2020: Băiatul și misterioasa dispariție – Russell Newell

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.